Sanatçılar

Kütahya Kültür ve Sanat Derneği - Yönetim ve Sanatçı Kadrosu

Ömer CESSUR

Naif Çini Sanatçısı

25 Ocak 1955

Ömer Cesur, Kütahya’nın Siner köyünde doğmuş bir heykeltıraştır. Gençliğinde marangozluk ve çobanlık yapan Cesur, 1970 yılında hastanede tanıştığı bir çini ustasından ilham alarak heykeltıraşlığa yönelmiştir. Merhum Sıtkı Olçar’la tanışmasıyla sanatı daha geniş kitlelere ulaşmış, Osmanlı padişahları ve mitolojik figürler gibi temaları seramik heykellere dönüştürmüştür. 50 yılı aşkın süredir üretim yapan sanatçı, 5.000’den fazla eser vermiş ve çalışmalarını Kütahya’daki atölyesinde sürdürmektedir.


Çağlayan AYDOĞDU

Ressam

07 Mayıs 1954

1954 Simav doğumlu sanatçı, Samsun Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü mezunudur. Bursa’da uzun yıllar resim öğretmeni olarak görev yapmış, emekliliğinin ardından özel atölyelerde sanat eğitimi vermeye devam etmiştir.


Bayram Yıldız

Dernek Başkanı

02 Haziran 1955

Bayram YILDIZ 1955 yılında Kütahya'da doğdu.
Eğitim camiasının yakından tanıdığı merhum öğretmen Mehmet YILDIZ'ın oğludur.
İlk, Orta ve Lise tahsilini Kütahya'da tamamladı.
DGSG müdürlerinden Ressam Cavit ATMACA ve Ressam Sabri TEZCAN'ın gözetiminde çalıştı, Temel Sanat Eğitimi aldı...


Mustafa ER

Bitki Yaprağı Oyma ve Ferman Sanatçısı

25 Ocak 1955

1955 yılında Kütahya’nın Gediz ilçesinde doğan sanatçı, ilk ve orta öğrenimini Kütahya’da tamamladı. Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Bölümü’nden ön lisans mezunu oldu. 1987 yılında Ahmet Yakupoğlu ile tanışarak onun izinden gitmeye başladı. Bu süreçte ferman sanatı ve klasik tezhip alanında çalışmalar yaptı. Divani hat meşkini, Hattat Mustafa Halit Özyazıcı'nın meşk dökümanlarını temel alarak sürdüren sanatçı, tezhip sanatında ise orijinal ferman tezyinatlarını örnek aldı. 1997 yılında bitki yaprağı oyma sanatı üzerine yaptığı araştırmalarla bu alanda tanınan bir sanatçı haline geldi. 27 Ekim 2006 tarihinden itibaren Kütahya Kültür ve Sanat Derneği (KÜSAD) üyesi olup dernekte çeşitli görevlerde bulundu.


Naciye AVLUPINAR

Çini Sanatcısı

26 Temmuz 1966

1966 yılında Kütahya’da doğmuştur. Geleneksel çini ve tezhip sanatında uzmanlaşmış bir sanatçıdır. Yurt içi ve yurt dışında birçok projede yer almış, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile çeşitli kurumlarda eğitmenlik yapmıştır. Sanatını klasik üsluba sadık kalarak Kütahya’da sürdürmektedir.


İnayet Yıldız

Kat rölyef, Tekstil

07 Ağustos 1959

İnayet Yıldız, Kütahya’da doğmuş; ilkokul eğitimini Barbaros İlkokulu’nda, ortaokul ve lise eğitimini Kütahya Merkez Lisesi’nde tamamlamıştır. Kültür Bakanlığı'na bağlı Vahit Paşa İl Halk Kütüphanesi’nde görev yapmış, şeflik, kütüphane müdür vekilliği ve Kültür ve Turizm İl Müdür Vekilliği görevlerinde bulunmuştur. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden lisans mezunudur. 24 Ekim 1985’te Kütahya Kültür ve Sanat Derneği’nin (KÜSAD) kurucu başkanlığını yapmıştır. Emekli olduktan sonra kat rölyef ve tekstil sanatlarıyla ilgilenmiş, KÜSAD’ın karma sergilerine katılmıştır. Ressam Bayram Yıldız ile evli olan İnayet Yıldız, sanatsever ve kültürel etkinliklere duyarlı bir kişiliktir.


Fatma MEFKURE PAT

Çini Sanatcısı

19 Mayıs 1950

Fatma Mefkure Pat, Türk sanat dünyasında özellikle çini alanındaki özgün çalışmalarıyla tanınan bir sanatçıdır. Sanatını geleneksel motiflerle modern yorumları birleştirerek sunan Pat, eserlerinde geleneksel Türk sanatlarının estetik değerlerini günümüze taşımaktadır.​

Sanatçı, eserlerinde genellikle çini tekniğini kullanarak, geleneksel motifleri modern bir bakış açısıyla yorumlamaktadır. Bu yaklaşımıyla, hem geleneksel sanatın korunmasına katkı sağlamakta hem de sanatseverlere farklı bir estetik deneyim sunmaktadır.​

Fatma Mefkure Pat'ın eserleri, çeşitli sanat galerilerinde sergilenmiş ve sanatseverler tarafından ilgiyle izlenmiştir. Sanatçı, aynı zamanda geleneksel Türk sanatlarının tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla çeşitli etkinliklerde yer almakta ve atölye çalışmaları düzenlemektedir.


Birol AKDEMİR

Fotoğraf Sanatçısı

23 Nisan 1972

Birol Akdemir, Kütahya doğumludur. Dumlupınar Üniversitesi Muhasebe Bölümü mezunudur. Fotoğrafçılığa ortaokul yıllarında başlamış, tarihi yapılar, doğa ve makro çekimler üzerine çalışmıştır. Aynı zamanda yağlı boya resim yapmaktadır. Pul, çini ve cam bardak koleksiyonları bulunmaktadır.


Arif DÖNMEZ

Çini Sanatcısı

03 Şubat 1967

Kütahya Altıntaş ilçesinde doğdu. İlk ve orta eğitimini Kütahya’da tamamladı. Endüstri Meslek Lisesi’ni tamamladıktan sonra TÜGSAŞ Kütahya Gübre Fabrikası Mekanik Atölyesi’nde çalışmaya başladı. Kendine ait özel desen ve tasarımlar üretti. Çini sanatçısı Mehmet Koçer ile birlikte çalışarak onun tecrübesinden faydalandı ve Babanakkaş tarzı eserler ile Osmanlı dönemi ev ürünlerini (özellikle mutfak eşyalarını) çini sanatına aktararak birçok ilki başardı. Ayrıca özel kurum ve kuruluşların açtığı yarışmalarda ödüller aldı. TÜGSAŞ’ın özelleştirilmesinden sonra Kütahya Adliyesi İş Mahkemeleri’nde memuriyet hayatına başladı ve bu andan itibaren sanat çalışmalarına ağırlık verdi. T.C. Kültür Bakanlığı’nın düzenlediği 13., 14. ve 16. Devlet Türk Süsleme Sanatları Sergilerinde ödüller kazanan Arif Dönmez, aynı zamanda Kültür ve Turizm Bakanlığı onaylı çini sanatçısı olup, UNESCO Komisyonu tarafından da sanatı takdir edilmiştir.


Hakime GÜLSOY

Ressam

01 Ocak 1955

Kütahya'da yaşayan, resim ve çini alanlarında özgün çalışmalara imza atan çok yönlü bir sanatçıdır. Geleneksel Türk sanatlarını modern bir yaklaşımla yorumlayan Gülsoy, Kütahya Kent Konseyi Kültür ve Sanat Merkezi'nde sanatçı olarak görev yapmaktadır. Eserlerinde geleneksel motifleri çağdaş estetikle buluşturan sanatçı, çeşitli sanat projelerine katılmakta ve sanatı geniş kitlelerle buluşturmayı amaçlayan etkinlikler düzenlemektedir.


Hidayet ŞEN

Ressam, Hattat, Grafiker

20 Şubat 1962

Emet Küreci Köyü doğumlu sanatçı, resimle çocuk yaşlarda ilgilenmeye başlamış, 1986 yılından itibaren ressam Ahmet Yakupoğlu’nun atölyesine devam ederek eğitim almıştır. Tunçbilek Termik İşletmesi’ndeki görevinden sonra kendi grafik atölyesini kurmuş, doğa temalı peyzaj çalışmalarına ağırlık vermiştir. Pek çok karma sergiye katılmış, resim dalında çeşitli ödüller almıştır. Hattat Mahmut Şahin’den hat dersleri alarak icazet almış, çalışmalarını Tavşanlı’daki atölyesinde sürdürmektedir. KÜSAD üyesidir, evli ve iki çocuk babasıdır.


Adnan DEMİR

Ressam

08 Ocak 1955

Artvin’in Hopa ilçesinde doğdu. İlkokulu Hopa’da, lise eğitimini Bursa Teknik Lisesi’nde tamamladı. İş hayatına Kütahya Tek Termik Santrali’nde tekniker olarak başladı. Daha sonraki yıllarda resme merak sardı. Sanatçı dostları ve KÜSAD üyeleriyle yakın ilişkileri, onda resim yapma isteğini artırdı.

Kültür Sanat Derneği’ne üye oldu. Birçok sosyal sorumluluk projesinde eserler üretti ve sergilere katıldı. Emeklilik yaşamında resim çalışmalarına ağırlık verdi. Yazlarını İzmir’in Dikili ilçesinde, kış aylarını ise Kütahya’da geçirmekte olup Kütahya Kültür Sanat Derneği’ne her alanda katkı vermeye devam etmektedir.


Ahmet BİTİRİM

Teknik Öğretmen, Fotoğraf, Rebab Yapım Sanatçısı

01 Mart 1948

Kütahya doğumlu Ahmet Bitirim, Gazi Üniversitesi mezunu olup çeşitli illerde öğretmenlik yaptı. Ara Güler’le tanışması fotoğraf sanatına yönelmesini sağladı. KÜSAD üyesi olan sanatçı, 2024’te Rebab enstrümanı yapımıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sanatçı unvanı aldı. Halen sanat çalışmalarına devam etmektedir.


Ahmet TÜRK

Hattat

01 Ocak 1977

Kütahya Fincanburnu Köyü doğumlu sanatçı, imam hatip ve ilahiyat eğitimlerinin ardından Kütahya Yeşil Cami imamlığı görevine atanmıştır. 2015’te icazet alarak hat sanatında yetkinlik kazanmış, 2018’de Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “Hat Sanatçısı” unvanı almıştır. KÜSAD ve çeşitli kurumlarda hat dersleri vermektedir.


Dilek KOCAMAN YILMAZER

Ressam

26 Kasım 1978

1978 Hollanda doğumlu sanatçı, resme 1995’te başladı. Halk Eğitim ve çeşitli kurumlarda eğitim aldı. Çini, portre, yağlı boya ve duvar resmi alanında çalıştı. 2014’ten itibaren çocuklara ve yetişkinlere resim eğitimi verdi. Halen aktif olarak üretmeye ve eğitim vermeye devam etmektedir.


Belgin PAK

Ressam

22 Mayıs 1962

1962 yılında Kütahya'da doğan Belgin Pak, ilk ve orta öğretimini Kütahya'da tamamladı. Yüksek öğrenimini Anadolu Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'nde tamamladıktan sonra, Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yüksek lisans eğitimini aldı. Ayrıca, Ahmet Yakupoğlu Atölyesi ve öğretim görevlisi Nurhan Ağartan'ın atölyesinde çalışarak kendini geliştirdi.


Doç. Dr. Pınar YAZKAÇ

Akademisyen, Ressam

30 Mayıs 1975

Konya Ereğli’de doğdu. Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Bölümü’nden 1997 yılında mezun oldu. Yüksek lisans ve doktora eğitimini Gazi Üniversitesi’nde tamamladı. 2010 yılında Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde akademik kariyerine başladı. 2022-2024 yılları arasında aynı üniversitenin Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Müdürlüğünü yürüttü. Halen öğretim üyesi olarak görev yapan Yazkaç, Kütahya Kültür ve Sanat Derneği Yüksek İzleme Danışma Kurulu ve sanat danışmanlığı görevlerini de sürdürmektedir.


Ömer Metin KAPLAN

Ressam

01 Ocak 1954

1954 Kütahya Emet doğumlu olan sanatçı, uzun yıllar öğretmenlik ve idarecilik yaptı. 1982’de "Lalezar" adlı deseniyle birincilik ödülü kazandı. Halen kendi atölyesinde resim çalışmalarını sürdürmekte, KÜSAD üyesi olarak sanat etkinliklerine katılmaktadır.


Hüseyin ERDOĞAN

Ressam

14 Ocak 1959

1959 Eskişehir doğumlu sanatçı, 22 yıldır yağlı boya çalışmaları yapmaktadır. Uçak teknisyenliğinden emekli olduktan sonra sanatla yoğun olarak ilgilenmiş, eserlerini özgün tarzıyla üretmeye devam etmektedir.


Gönül GÜVEN

Ressam

09 Haziran 1962

1962 Tavşanlı doğumlu sanatçı, karakalem ve doğa temalı çalışmalarıyla tanınır. Sanat hayatını Tavşanlı’daki atölyesinde sürdürmekte, ulusal ve uluslararası sergilere katılmaktadır.


Hesna Melek ULUÇAY

Ressam

14 Ekim 1973

1973 Tavşanlı doğumlu Melike Dilber Uluçay, sanatla iç içe bir yaşam sürmüş ve eğitimine Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde devam etmektedir. Resim ve grafik tasarım alanlarında üretken bir sanatçıdır.


Mustafa Kemal ALTINSOY

Heykel Traş, Ressam

14 Ağustos 1958

1958 Kütahya Emet doğumlu sanatçı, Anadolu Üniversitesi Yönetim Bilimleri mezunudur. Resim ve heykel çalışmalarını 30 yıldır kendi atölyesinde sürdüren sanatçı, KÜSAD üyesidir. Antik dönemden Art Deco’ya uzanan heykel anlayışı ve toplumsal temalı yağlı boya çalışmalarıyla birçok sergide yer almıştır.


İbrahim ÜNAL

Ressam

01 Mayıs 1956

1956 Eskişehir doğumlu İbrahim Ünal, EİBM’den emekli uçak motor teknisyenidir. 2009 yılında başladığı resim çalışmalarını çeşitli hocalarla sürdüren sanatçı, birçok karma sergiye katılmış olup KÜSAD üyesidir.


Rukiye Canan GÜNDÜZ

Ressam

05 Kasım 1959

Rukiye Canan Gündüz, mimarlık eğitimini 1980 yılında tamamlamış, özel sektörde uzun yıllar görev yapmıştır. İstanbul'da sanat çalışmalarını sürdüren Gündüz, KÜSAD üyesi olup birçok sergide yer almıştır.


Ahmet VAROL

Bağlama Üstadı

05 Ocak 1953

Kütahya’nın Emet ilçesi Gökler Köyü'nde doğan sanatçı, ilk ve orta öğrenimini Kütahya’da tamamladı. Türk Halk Müziği yorumcusu Hisarlı Ahmet’in nezaretinde bağlama eğitimi aldı ve bu süreçte birçok üstatla tanıştı. Halk meclislerinde yer aldı ve çeşitli halk ozanlarıyla bir araya geldi. 1976 yılında Kütahya Azot Fabrikası'nda yüksek basınçlı kompresörlerde çalıştı. Emeklilik döneminde birçok konser ve gösteride sahne aldı ve halen sanatını icra etmeye devam etmektedir.


Halil KIRKIL

Ressam

02 Haziran 1959

1959 Kütahya doğumlu sanatçı, Naif Ressam Hüseyin Yüce’den aldığı eğitimle sanat hayatına yön vermiştir. Doğadan ilham alan özgün tarzıyla tanınan sanatçı, “Çoban Ressam” adıyla bilinmektedir.


Mehmet YILDIZ

Ressam

01 Ocak 1961

1961 yılında Tavşanlı’da doğdu. İlk, ortaokul ve lise eğitimini Tavşanlı’da tamamladı. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Ön Lisans mezunudur. 1988 yılında resim yapmaya başlayan sanatçı, Ressam-Hattat Hidayet ŞEN’den telkin ve bilgi alarak sanatını geliştirdi. Kısa bir aranın ardından resim çalışmalarına daha yoğun bir şekilde devam etti. Resimlerinde, doğadaki unsurların kendi içinde oluşturduğu izlenim ve duyguları yansıtmayı hedefledi. Doğayı objektif bir gerçek olarak değil, kendinde yarattığı izlenimi resme aktararak empresyonist bir yaklaşımla çalıştı. Ressam Cemal TOY ve Hidayet ŞEN’in olumlu görüşleri, kendisi için büyük bir teşvik oldu.


Nurhan AĞARTAN

Ressam - Akademisyen

03 Aralık 1974

Kütahya doğumlu olan sanatçı, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunudur. Ahmet Yakupoğlu üzerine yüksek lisans tezi hazırlamış, empresyonist tarzda eserler vermektedir. Halen Anadolu Üniversitesi'nde çalışmakta ve KÜSAD bünyesinde eğitim ve sosyal projelere katkı sunmaktadır.


Binnur PEKTAŞ

Sigrofitto Sanatcısı

07 Temmuz 1968

Kütahya’da doğumlu olan sanatçı. İlk,orta ve lise öğrenimini Kütahya’da tamamladı. Kütahya Kız Meslek Lisesi Moda Tasarımı Bölümü’nü bitirdi. Bir süre ticaretle uğraştı ve devlet memurluğu yaptı. 2015 yılından beri Kütahya Kültür Sanat Derneği (KÜSAD) Yönetim Kurulu’nda çeşitli kademelerde görev yapmıştır.Halen KÜSAD başkan yardımcılığı görevini yürütmektedir. Sigrofitto sanatçısı ve eğitimcisi Betül Bozbaydan, sigrofitto eğitimi almış olup, KÜSAD'da bulunan kendisine ait atölyesinde çalışmalarına devam etmekedir.Ayrıca Kütahya Kent Konseyi Kadın Meclis başkanlığı görevini yürütmektedir.


Mediha SOYTOPÇU

Ressam

01 Ocak 1962

1961 Bozüyük doğumlu sanatçı, Kütahya Porselen’de uzun yıllar desinatör olarak çalıştı. Ahmet Yakupoğlu ile tanışmasıyla sanat hayatı yön değiştirdi. Emeklilik sonrası tüm zamanını sanata ayıran sanatçı, çini ve seramik çalışmalarının yanı sıra doğa temalı resimler üretmektedir. KÜSAD üyesidir ve birçok karma sergide yer almıştır.


Sibel TEMELKIRAN

Kalem işi sanatçısı

06 Şubat 1964

1964 Edirne doğumlu sanatçı, ebru, porselen ve seramik boyama gibi alanlarda uzmanlaştı. Ankara ve Aksaray’da eğitim aldı, birçok öğrenci yetiştirdi. Kalem işi üzerine DPÜ MYO’dan Sezin Kara ile çalıştı. Emeklilik sonrası sanat çalışmalarına devam eden sanatçı, KÜSAD üyesidir ve üç çocuk annesidir


Barış GENAR

Çini Sanatçısı

15 Ekim 1977

Kütahya doğumlu sanatçı, çini çalışmalarına 1995 yılında İsmail Yiğit ile başladı. Saim Kolhan ve Abdülkadir Uçaroğlu gibi ustalarla çalıştı. Minyatür ve bitki yaprağı üzerine resim uygulamalarıyla geleneksel sanata katkı sundu. Hâlen şehir hastanesinde görev yapmaktadır; evli ve bir çocuk babasıdır.


Suna ULUCAN

Keçe Sanatçısı

01 Ocak 1973

1973 Sakarya doğumlu sanatçı, 1992 yılından bu yana Kütahya’da yaşamaktadır. Dumlupınar Üniversitesi Geleneksel El Sanatları Bölümü mezunudur. Deri ve keçe üzerine çalışmalar yapmış, KÜSAD bünyesinde eğitimler vermiştir. Evli ve iki çocuk annesidir.


Adil ÖZKAN

Ressam

25 Mayıs 1941

1941 yılında doğan eğitimci ve sanatçı, Kütahya’da ortaöğretimini tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Yakınçağ Tarihi Kürsüsü’nden mezun oldu. Yüksek lisansını Anadolu Üniversitesi’nde tamamladı. 1980 öncesinde lise müdürlüğü, ardından Anadolu ve Dumlupınar üniversitelerinde öğretim görevliliği ve yüksekokul müdürlüğü görevlerinde bulundu. Eski Kız Meslek Lisesi’nden emekli olan sanatçı, çini sanatıyla birebir ilgilenmiş, bu alanı ortaöğretim müfredatına dahil ettiren ilk isim olmuştur. Karma sergilerle sanatını birçok şehirde tanıtmıştır. Bir kız ve bir erkek çocuk babasıdır.


Ertuğrul Çay

Çini Sanatçısı

01 Ocak 1955

Kütahya doğumlu sanatçı, sanayi sektöründeki kariyerinin ardından çini sanatına yönelmiştir. Çeşitli hocalardan eğitim almış, KÜSAD üyesi olup çalışmalarına Kent Konseyi Sanat Merkezi’nde devam etmektedir.


Prof. Dr. Efe TÜRKEL

Prof. Dr. - Seramik Sanatçısı

02 Mayıs 1978

1978 Kütahya doğumlu sanatçı ve tasarımcı, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü mezunudur. Ulusal ve uluslararası birçok etkinlikte yer almış, üç ödül kazanmış ve yedi kişisel sergi açmıştır. Eserleri Güney Kore, İtalya, Arjantin gibi ülkelerde sergilenmiştir. 2025 itibarıyla aynı fakültede profesör olarak görev yapmakta, farklı üniversitelerde lisans ve lisansüstü düzeyde dersler vermektedir. Sanatında seramik malzemenin çok yönlü yapısını, kutsal inançların dönüşümünü ve çağdaş yansımalarını işler.


Esat Anık

T.C. Kültür Bakanlığı Halk Şairi

01 Ocak 1954

Esat Anık, 1954 yılında Kütahya’da doğdu. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunudur. Kamu görevinden 1999’da emekli oldu. Kültür ve sanat alanındaki çalışmalarıyla tanınan Anık, yerel televizyonlarda kültür-sanat programları hazırlayıp sundu, çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı yaptı. 2008 yılında Kültür Bakanlığı tarafından "Halk Şairi" unvanıyla ödüllendirildi. "Meselâ" adlı şiir kitabı yayımlandı, şiirleri birçok bestekâr tarafından bestelendi. Halen Kütahya Kent Konseyi Kültür Sanat Merkezi ve KÜSAD’da çalışmalarını sürdürmekte, şiir atölyelerinde eğitim vermektedir.


Halil SARI

Ressam

01 Ocak 1949

1949 Kütahya Simav doğumlu olan sanatçı, öğretmenlik mesleğine 1967 yılında başladı. Ankara, Konya ve Kütahya’da çeşitli okullarda görev yaptı. 1980 yılında İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü'nden mezun oldu. 1990 yılında Kütahya Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’ni kurarak beş yıl müdürlüğünü yürüttü. 1996’da emekli olduktan sonra Özel Engin Dershanesi’nde müdürlük yaptı. Evli ve iki çocuk babasıdır.


Hasan TURGUT

Tur Rehberi

30 Eylül 1960

İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği mezunu olan sanatsever, yüksek lisansını Amerika’da tamamlamıştır. Uzun yıllar ihracat sektöründe çalıştıktan sonra Kütahya Ticaret Odası Genel Sekreterliği görevinden emekli olmuş, 1988’den bu yana yerel tur rehberliği yapmaktadır. KÜSAD üyesi olup, evli ve iki çocuk babasıdır.


Hafize Sarıfedai

Resim, Çini, Gravür, Takı tasarım

17 Şubat 1975

1975 yılında Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde doğan Hafize Sarıfedai, Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler mezunudur. Halk Eğitim aracılığıyla çeşitli sanat dallarında 19 sertifika almış, kısa bir süre usta ressam Abdullah Taktak’ın tarzını gözlemleme fırsatı bulmuştur.

13 yıldır çini sanatıyla uğraşan Sarıfedai, gravür resimler, tabak ve küplerle başladığı çalışmalarını daha sonra takıya yönlendirmiştir. Bu süreçte Kütahyalı gümüş ustası Bekir Lekesiz’den gümüş ve telkari sanatını öğrenmiştir. Eşiyle birlikte işlettiği küçük atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

Çini desenlerinde klasik motiflerden çok Mimar Sinan’ın mimarisinden esinlenerek doğaçlama tasarımlar kullanmaktadır. 2013 yılında TİSVA’dan mikrokredi alarak kadın girişimci olarak dikkat çekmiş, aynı yıl İstanbul’da düzenlenen “Avrasya İşletmeciler Forumu”na altı ili temsilen davet edilmiştir.


Füsun Şengün

Ressam

01 Ocak 1968

Sanatçımız, Kütahya mın Tavşanlı ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini yine Tavşanlıda tamamladı. Sanata olan ilgisi doğrultusunda ,Tavşanlı Halk Eğitim Merkezinde açılan yağlı boya kurslarına katılarak kendini bu alanda geliştirildi. Uzun yıllardır resimle ilgilenen sanatçımız, evli ve iki çoçuk annesidir.


İbrahim Vehbi ATABAY

Tiyatro Sanatcısı

20 Eylül 1962

İbrahim Vehbi Atabay, 1962 yılında Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde doğdu. Tiyatroya çocuk yaşta başlayan Atabay, Halkevinde aldığı eğitimle sahne çalışmalarına başladı. Türkiye genelinde 100’den fazla Geleneksel Türk Tiyatrosu oyunu yazıp yönetti. 2007 yılında kurduğu Kütahya Tavşanlı Tiyatrocular Derneği'nin başkanlığını ve genel sanat yönetmenliğini üstlenmektedir. Ulusal ve uluslararası birçok ödüle layık görülen Atabay, hâlen tiyatro eğitimi ve senaryo yazımıyla ilgilenmekte, genç sanatçılara ilham olmaktadır. Evli, iki çocuk babası ve bir torun sahibidir.


Hasan Hüseyin SELVİ

Akademisyen, Müzikolog

01 Ocak 1988

1988 yılında Kütahya’da doğan Hüseyin Selvi, müzik eğitimine 7 yaşında Adam Kepez ile bağlama çalarak başladı. 2003 yılında Kütahya Güzel Sanatlar Lisesi’nde Halim Türkmen ile keman eğitimine başladı. 2007’de Afyonkarahisar Devlet Konservatuvarı Yaylı Çalgılar Ana Sanat Dalı’na kabul edilerek Prof. Dr. Uğur Türkmen ile keman, Prof. Dr. Yusuf Mirişli ile kompozisyon, form ve armoni çalışmaları yaptı. Bu dönemde çeşitli türlerde eserler besteledi. Mezuniyetinin ardından hem beste çalışmalarını sürdürdü hem de farklı yaş gruplarına keman ve piyano dersleri verdi. Özellikle okul öncesi 3-6 yaş grubu ile yaptığı ritim, piyano ve müzik çalışmalarıyla önemli deneyimler kazandı. Disleksi ve otizm üzerine bireyselleştirilmiş müzik öğretim modeli geliştirdi. Kompozisyon becerisini eğitimle birleştirerek müzikal çocuk kitapları, romanlar ve hikâyeler kaleme aldı. 2016 yılında, Karşıyaka Orkestrası çello sanatçısı Berk Kavak’ın siparişi üzerine bestelediği Duo Çello eseri İzmir TOBAV’da seslendirildi. Müzikoloji Yüksek Lisans Programı’na devam eden Selvi, Doç. Dr. Bertan Rona ile libretto ve opera çalışmaları yürütmektedir. Ayrıca otizmli piyanist Koral Erdeniz ile birlikte konser ve resitaller vermektedir.


İsmail Necdet Kaygısız

Ressam

20 Haziran 1962

Sanatçımız, ilk ve orta öğrenimini Bozüyük’te, lise eğitimini ise Bilecik Ticaret Lisesi’nde tamamlamıştır. Memuriyet hayatına Kütahya Sosyal Sigortalar Müdürlüğü’nde başlamış ve uzun yıllar burada görev yapmıştır. Sanata olan ilgisi doğrultusunda KÜSAD’da (Kütahya Sanatçılar Derneği) Nurhan Ağırtan’dan resim eğitimi almış, dernek bünyesinde çeşitli sosyal sorumluluk projelerine katılmıştır. Halen Kütahya Kültür Sanat Derneği Yönetim Kurulu’nda Genel Sekreter olarak görev yapmaktadır. Evli ve bir çocuk babasıdır.


İsa KAHRAMAN

Şair

01 Ocak 1948

İsa Kahraman, 1948 yılında Sinop’un Boyabat ilçesine bağlı Erkeç köyünde doğmuştur. Şiire çocuk yaşlarda ilgi duymaya başlayan Kahraman, halk şiiri geleneğine bağlı bir tarz benimsemiş ve hece ölçüsünü şiirlerinin temelinde tutmuştur. 1979 yılında görev gereği Kütahya’ya yerleşmiş, burada şiir ve kültürel çalışmalarıyla tanınmıştır. Düş Renkleri adlı şiir kitabının yazarı olan Kahraman, çeşitli gazete ve dergilerde yazılar yayımlamış, şiirleri bestelenmiş ve ödüller almıştır. Emekli olduktan sonra da Kütahya’da şiir ve edebiyat alanındaki çalışmalarına devam etmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.


Betül Aşlı Bayram

Çini Sanatçısı

28 Ağustos 1972

Betül Aşlı Bayram, Kütahya’da doğdu. 1993 yılında Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Seramik Fakültesi’nden mezun oldu ve pedagojik formasyon eğitimi aldı. Sanat kariyerine Kütahya Seramik firmasında grafik tasarımcı olarak başladı. İzmir Resim ve Heykel Müzesi’nde Atanur Doğan’dan suluboya eğitimi aldı ve Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde karma sergilere katıldı. Dr. Faruk Şahin’den çini eğitimi aldı. Hâlen Hollanda’da çini sanatı üzerine atölyeler düzenlemekte ve eğitimler vermektedir.


Doğan ŞAPCI

Elmas Sanatcısı

15 Şubat 1958

Doğan Şapçı, Kütahya’da sekiz kuşaktır sürdürülen elmas işlemeciliği geleneğinin temsilcisidir. 13 yaşında başladığı bu sanatı, 150 yıllık aile dükkânında Osmanlı kalıplarıyla sürdürmektedir. Elmas işlemeciliğini TÜBİTAK onaylı tekniklerle modernize eden Şapçı, UNESCO tarafından tescillenen bu geleneği yaşatmakta ve gelecek kuşaklara aktarmak için çalışmalar yapmaktadır. Kütahya’da yaşayan bir “insan hazinesi” olarak kabul edilmektedir.


İsmail Sezer

Ressam

20 Şubat 1961

İsmail Sezer, 1961 yılında Tavşanlı’da doğmuştur. Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun olmuş, Tavşanlı Devlet Hastanesi’nde diş hekimi olarak görev yapmış ve başhekim yardımcılığı görevinde bulunmuştur. Ressam Abdullah Tattak’tan resim eğitimi alarak sanatla ilgilenmeye başlamış; doğa, natürmort ve peyzaj temalı eserler üretmiştir. KÜSAD bünyesindeki birçok sergiye katılmıştır. Disiplinli bir sanatçı olan Sezer’in zengin bir koleksiyonu bulunmaktadır. Kısa bir ara verdiği sanat çalışmalarına, bugün Tavşanlı’da aktif şekilde devam etmektedir.


Ahmet UMU

Ressam

02 Şubat 0008

TRT’de 36 yıl çalıştıktan sonra 2007’de emekli oldu. Spor, bahçecilik ve hayvan sevgisi en büyük hobilerindendir. 28 yıl önce başladığı resim çalışmalarını KÜSAD bünyesinde sürdürmüş, doğa temalı ve figüratif eserler üretmiştir. Bayram Yıldız ve Nurhan Ağartan’dan eğitim almıştır.


Mahmut Murat Geren

Keçe sanatı

10 Mayıs 1981

1980 yılında Tavşanlı’da doğan sanatçımız aslen Urfalıdır. İlk ve orta öğrenimini Tunçbilek’te, lise eğitimini Tavşanlı’da tamamlamıştır. Gaziantep Üniversitesi Endüstriyel Elektronik Bölümü’nü okumuş, ardından 2001 yılında Hava Teknik Okulları Komutanlığı’na katılarak 2002’de astsubay olmuştur. Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezundur. 2019 yılında tanıştığı keçe iğneleme sanatıyla yoğun şekilde ilgilenmiş; 2020’de bu alanda usta öğreticilik belgesi almıştır. KÜSAD üyesi olan sanatçı, evli ve bir erkek çocuk babasıdır.


Mehmet Orhan EĞMİR

Ressam

28 Ocak 1945

İktisat Fakültesi mezunu olan sanatçı, Kütahya’da ilk, orta ve lise öğrenimini tamamlamış; çeşitli kamu kurumlarında memur olarak çalışmış ve Toprak, Su ve Tarım İl Müdürlüğü'nden emekli olmuştur. Resim sanatına olan ilgisi okul yıllarında başlamış, KÜSAD kurslarında kendini geliştirerek sanat yolculuğunu sürdürmüştür. KÜSAD yönetiminde de görev alan sanatçı, evli ve iki kız babasıdır. Sanatsal çalışmalarına amatör olarak devam etmektedir.


Mehmet Hüseyin Karaca

Çini seramik çark sanatı

02 Mart 1969

Mehmet Hüseyin Karaca, Kütahya’nın Çavdarhisar ilçesi Avşar köyünde doğmuş, kısa bir süre sonra ailesiyle birlikte Kütahya merkeze yerleşmiştir. İlk öğrenimini burada tamamlamış, Mehmet Üstün Kaya'nın yanında Özçini’de çini sanatına başlamıştır. Çeşitli atölyelerde çini çark ustalığı ve desen çalışmalarında bulunmuştur. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçısı unvanını almış, sanatı UNESCO Komisyonu tarafından da takdir edilmiştir. Sakarya Üniversitesi ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nde çini çark eğitimleri vermeye devam etmektedir. Son yıllarda geliştirdiği “Altın Çatlatma” tekniğiyle özgün çalışmalar üretmektedir. Evli, iki çocuk babasıdır ve KÜSAD üyesidir.


Mustafa AYEN

Grafiker

01 Kasım 1968

Mustafa Ayen, Kütahya Merkez Parmakören Köyü doğumludur ve Ticaret Lisesi mezunudur. Çeşitli matbaalarda çalıştıktan sonra Şafak Ofset’i kurarak basım hizmetleri ve grafikerlik yapmaktadır. Kütahya Kültür ve Sanat Derneği’ne maddi ve manevi katkılar sağlayan Ayen, sanat dünyasına da önemli desteklerde bulunmaktadır.


Mustafa KERKÜK

Çini Sanatçısı

09 Aralık 1972

Mustafa Kerkük, 9 Kasım 1972'de Kütahya'da doğmuş, çini ustası bir aileye mensuptur. Geleneksel Kütahya çini sanatını yaşatarak, kuyu tipi odunlu fırın yöntemini kullanarak çini üretimi yapmaktadır. Kütahya'nın kültürel mirasını yaşatmaya devam eden Kerkük, çeşitli etkinliklerle çini sanatının tanıtılmasına katkı sağlamaktadır.


Mehmet Emin OĞUZ

Ressam

01 Ocak 1958

Mehmet Emin Oğuz, Afyon Sultandağı doğumlu olup, Afyon Endüstri Meslek Lisesi’ni bitirdikten sonra Anadolu Üniversitesi İşletme ön lisans eğitimini tamamlamıştır. Kütahya Belediyesi ve Sağlık Müdürlüğü’nde görev yaptıktan sonra emekli olmuştur. Resme olan ilgisi nedeniyle Ahmet Altıntaş’tan ders almış ve Kütahya Kültür ve Sanat Derneği (KÜSAD) üyesi olmuştur. Evli ve iki çocuk babası olan sanatçı, KÜSAD yönetim kurulu üyeliğine devam etmektedir.


Mehmet Orhan Elagöz

Ahşap oyma sanatı

10 Ağustos 1952

Mehmet Orhan Elagöz, 10 Ağustos 1952 tarihinde Niğde'de doğmuş, kısa bir süre sonra ailesiyle birlikte Kütahya'ya yerleşmiştir. İlköğrenimini Kütahya'da tamamladıktan sonra, ortaokul ve lise eğitimini de burada almıştır. 1973 yılında Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Matematik Bölümü'ne başlamış; ancak 1974 yılında geçirdiği rahatsızlık nedeniyle 1977 yılında kaydını dondurmuştur. Aynı yıl Kütahya Şeker Fabrikası'nda çalışmaya başlamış ve 6 Ağustos 1977 tarihinde Sema Elagöz ile evlenmiştir. Bu evlilikten üç çocuğu ve üç torunu bulunmaktadır.

2010 yılında ağaç işleriyle ilgilenmeye başlayan Elagöz, eski ahşap konakların ve faytonların maketlerini yapmaya başlamış; altı yıl süren bir çalışmanın ardından Kütahya'nın Eski Hükümet Konağı'nın 1/50 ölçeğinde maketini tamamlamıştır. Halen atölyesinde çalışmalarına devam etmekte ve KÜSAD üyesidir.


Mustafa BAYRAM

Ressam

22 Mayıs 1965

Mustafa Bayram, Tavşanlı doğumludur. Din görevlisi olarak Almanya'da görev yapmıştır. Resim, ney ve tezhip sanatlarına ilgi duyan Bayram, Abdullah Hattak’ın atölyesinde yetişmiş, KÜSAD üyesi olarak birçok sergiye katılmıştır.


Murat Kızılkaya

Seramik sanatı

02 Ekim 1970

1970 yılında Kütahya’da doğan sanatçımız, ilk ve orta öğrenimini Kütahya’da tamamlamış; lise eğitimini Endüstri Meslek Lisesi Çini ve Seramik Bölümü'nde almıştır. Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nden mezun olmuştur. Güral Porselen ve Porland Porselen firmalarında çalışmış, EYT kapsamında emekli olduktan sonra Kütahya’ya yerleşmiştir. Kütahya Kültür ve Sanat Derneği yönetim kurulu üyesi olarak sanat yaşamına aktif şekilde devam etmektedir.


Nermin Saygılı

İğne oyası

20 Aralık 1973

Sanatçımız, Kütahya’nın Dumlupınar ilçesinde doğmuş, çeşitli el sanatçılarıyla birlikte çalışarak kendini bu alanda geliştirmiştir. İğne oyasında uzmanlaşarak “Usta Öğretici Belgesi” almış, aynı zamanda oryantasyon eğitimini de tamamlamıştır. KÜSAD (Kütahya Kültür ve Sanat Derneği) üyesi olarak sanatsal faaliyetlerine devam etmektedir.


Betül BOZBAY

Sigrofitto Sanatçısı

02 Şubat 1977

1994 yılında Kütahya Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü’nden mezun olan sanatçı, 1997 yılında Dumlupınar Üniversitesi Seramik Bölümü’nden mezun oldu. Sigrofitto sır üstü kazıma sanatında uzmanlaşarak bu alanda 1995 yılından itibaren profesyonel çalışmalar yürüttü. 1998 yılında Balıkesir Kepsut Kaymakamlığı’na hazırladığı Atatürk portreleri ve 75. Yıl Amblemi ile sigrofitto sanatının tanıtımına katkı sağladı. 2010-2016 yılları arasında Kütahya Belediyesi’ne bağlı Ahmet Yakupoğlu Kültür ve Sanat Eğitim Merkezi’nde sigrofitto eğitmeni ve yönetici olarak görev yaptı. Hâlen Kütahya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nde görevine devam etmektedir.


Nesrin Şen

Ressam

06 Haziran 1966

Nesrin Şen, Tavşanlı’da doğmuş, ilk, orta ve lise eğitimini burada tamamlamıştır. Lise yıllarında başladığı desen çalışmalarıyla resim sanatına ilgi duymuş, herhangi bir formal eğitim almadan, kendi çabalarıyla sanatını geliştirmiştir. Doğadan esinlenen yağlı boya peyzaj çalışmalarıyla tanınan sanatçı, eserlerinde hayal gücünü ve doğanın güzelliklerini yansıtmaktadır. Aynı zamanda Türk Sanat Müziği ile ilgilenmekte ve Tavşanlı’daki çeşitli korolarda sahne almaktadır. Bir çocuk annesi olan Nesrin Şen, sanatı hayatının merkezine almış üretken bir ressamdır.


İbrahim Onur ESKİ

Diorama Sanatçısı

03 Haziran 1998

İbrahim Onur Eski (d. 1998), görsel iletişim tasarımı, grafik tasarım, diorama ve sanat yazarlığı alanlarında çalışan multidisipliner bir sanatçıdır. El yapımı diorama ve 3D tasarımlar sanat pratiğinin merkezindedir. Dumlupınar Üniversitesi’nde Sanat ve Tasarım alanında yüksek lisans yapmaktadır; bu süreçte dioramalar üzerine akademik çalışmalar yürütmektedir. Erasmus+ kapsamında Polonya’da eğitim almış, Çekya’da staj yapmıştır. İngilizce'de ileri, Lehçe ve İspanyolca’da temel düzeyde dil bilgisine sahiptir. DiceLand, Happy Mortals gibi yaratıcı şirketlerde görev almış, Dumlupınar Gazetesi’nde sanat yazarlığı yapmıştır. Sanatsal üretimlerine aktif olarak devam etmektedir.


Nuri Fuat ÖZGİĞDECİ

Ahşap Oyma Sanatcısı

25 Şubat 1961

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde yaşayan bir ahşap oyma sanatçısıdır. 26 yıl süren madencilik kariyerinin ardından emekli olmuş ve geleneksel el sanatlarına yönelmiştir. Çatlatma, yakma, delme ve oyma teknikleriyle özgün çalışmalar üreten Öziğdeci, Tavşanlı Belediyesi tarafından "Geleneksel El Sanatları Sanatçısı" olarak tanınmıştır. Sanat yaşamını Tavşanlı’da sürdürmektedir.


İdris Tepe

Seramik Mühendisi

01 Ocak 1989

İdris Tepe, çağdaş seramik sanatında estetik ile toplumsal duyarlılığı birleştiren multidisipliner bir sanatçıdır. Özellikle savaş ve yıkım gibi temaları işleyen eserleriyle tanınan Tepe, seramiği bir anlatım dili olarak kullanmakta ve toplumsal mesajlar içeren üretimler yapmaktadır. Depremzedeler gibi mağdur gruplara yönelik sanat projeleriyle de dikkat çeken sanatçı, geleneksel teknikleri modern yorumlarla harmanlamaktadır. İdris Tepe, sanatıyla hem görsel hem duygusal düzeyde güçlü bir etki bırakmayı hedeflemektedir.


Rasıh Güven

Kabak oyma sanatı

19 Ocak 1958

Rasih Güven, Kütahya'da yaşayan 62 yaşında bir su kabağı oyma sanatçısıdır. Emekli olduktan sonra hobi olarak başladığı bu sanatta, Kütahya'nın geleneksel çini motiflerini su kabağına işleyerek dekoratif lambalar ve süs eşyaları üretmektedir. Sanatını, Halil İbrahim Yılmaz El Sanatları Merkezi'nde sürdürmekte ve bu geleneği gelecek nesillere aktarmayı hedeflemektedir. Rasih Güven'in eserleri, hem geleneksel Türk el sanatlarının modern bir yorumunu sunmakta hem de fonksiyonel sanatın güzel bir örneğini teşkil etmektedir.​


Emel OĞUR

Fotoğraf Sanatcısı

01 Ocak 1969

Emel Oğur, Konya Akşehir doğumlu, 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunu ve öğretmendir. Fotoğrafçılık ve kameramanlık eğitimini Açık Öğretim Üniversitesi'nde tamamlamıştır. 2014 yılından itibaren Kütahya Evliya Çelebi Fotoğraf Derneği ve 2019'dan beri KÜSAD üyesi olan Oğur, kişisel sergiler ve karma sergilere katılmakta, iki dönemdir Kütahya Evliya Çelebi Fotoğraf Derneği'nin başkanlığını yapmaktadır.


Efkan OĞUR

Fotoğraf Sanatcısı

19 Mayıs 1971

Kütahya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde diş hekimi olarak görev yapmaktadır. Fotoğrafçılıkla ilgilenmeye 2014 yılında başlamış, 2016'da Fotoğrafçılık ve Kameramanlık bölümü, 2019'da Sağlık Yönetimi, 2021'de ise Sosyal Medya Yöneticiliği alanlarında eğitim almıştır. 2021 yılında drone fotoğrafçılığına da başlamış, pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının yaşadıklarını konu alan "Bir Pandemi Hikayesi" adlı sergiyi açmıştır. Kütahya Evliya Çelebi Fotoğraf Derneği (EÇFOD) ve Kütahya Kültür ve Sanat Derneği (KÜSAD) üyesidir.


Sabri ÖZDEMİR

Ressam

23 Kasım 1993

Sabri Özdemir, Uşak Ulucak Köyü doğumlu bir sanatçıdır. Uşak Güzel Sanatlar Lisesi ve Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi mezunudur. Genç yaşta çeşitli resim yarışmalarında başarılar kazanmış; eserleri Türk Hava Yolları ve Ponart gibi platformların kataloglarında yer almıştır. Karma sergilerin yanı sıra “Tavşanlı” adlı kişisel sergisiyle sanatseverlerle buluşmuştur. Milli Eğitim ve Halk Eğitim bünyesinde öğretmenlik yapmış, halen atama beklemektedir. KÜSAD üyesidir.


Seda Atlı Yılmaz

Moda Tasarım

26 Haziran 1993

Seda Yılmaz, moda dünyasında derinlemesine bilgi ve eleştirel bakış açısıyla tanınan bir isimdir. Sektördeki deneyimlerini ve gözlemlerini derinlemesine analiz ederek, modanın toplumsal ve kültürel boyutlarını sorgular.​


Serpil Sevil Erpolat

Moda Tasarım

18 Haziran 1982

Serpil Sevil Erpolat, Kütahya'da doğmuş ve burada geleneksel el sanatlarına olan ilgisini geliştirmiştir. 9 yıldır el sanatlarıyla uğraşan Erpolat, ilk kişisel sergisini 2018 yılında açmıştır. Günümüzde, kaftan desenli tablolar, gelin-damat ürünleri ve ev dekorasyon ürünleri gibi çeşitli tasarımlar üretmektedir


Şaziye İLGÜN

Bez Bebek sanatcısı

16 Ekim 1960

Şaziye İlgün, Kütahya'da yaşayan geleneksel bez bebek sanatçısıdır. Sanat hayatına anneannesinden öğrendiği yöntemle bez bebek yaparak başlamış, kısa sürede yöresel kıyafetlerle süslenmiş bez bebeklerde kendini geliştirmiştir. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından "Devlet Sanatçısı" olarak kabul edilen İlgün, bez bebek yapımını kültürel mirası yaşatma yolu olarak görmektedir. Gelecek kuşaklara bu geleneği aktarmak amacıyla atölye çalışmaları düzenlemekte ve sosyal sorumluluk projelerine katılmaktadır. Eserleri, geleneksel Türk el sanatlarının yaşatılmasında önemli bir rol oynamaktadır.


Sezin Kara

Akademisyen, Geleneksel el sanatları

02 Mayıs 1975

Sezin Kara 1997 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü'nden mezun olmuştur. 2005 yılında aynı üniversitede yüksek lisansını tamamlamıştır. Şu anda Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak görev yapmaktadır ve Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatları Programı'nda öğretim üyeliği yapmaktadır. 2018 yılında Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Çini Merkezi'nin müdürlüğünü üstlenmiş, 2019 yılında ise Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü'ne yardımcı yönetici olarak atanmıştır. Sezin Kara, Kütahya çiniciliği tarihi üzerine yaptığı araştırmalar ve geleneksel Türk el sanatlarının korunması konusundaki çalışmalarıyla önemli katkılarda bulunmuştur


Şener PEKTAŞ

İşletmeci

11 Aralık 1993

Şener Pektaş, Kütahya doğumlu olup, işletme ve finans alanında eğitim almış bir uzmandır. Yüksek lisansını Marmara Üniversitesi'nde tamamlamış, kariyerine Eczacıbaşı Yapı Ürünleri'nde Procurement Executive olarak başlamıştır. Ayrıca, Selçuklu Holding'te de görev almış olan Pektaş, birçok sektörde deneyim sahibidir.


Taner TÜRKEL

Grafiker,ressam

01 Ocak 1988

Taner Türkel, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat ve Tasarım Anasanat Dalı öğrencisidir. Sanat alanında kazandığı başarılarla tanınan Türkel, 37. Uluslararası Ankara Müzik Festivali Afiş Yarışması'nda finalist olarak yer almış ve 2020 yılında "Sıfır Atık" konulu uluslararası afiş tasarım yarışmasında ilk 100 afiş arasında bulunmuştur. Ayrıca, akademik çalışmalarını Dumlupınar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü'nde sürdürmektedir.


Tahsin Çetinol

Folyo Pano Rölyef Çini

03 Nisan 1951

Folya rölyef çini sanatçısı, geleneksel Türk çini sanatını modern tekniklerle harmanlayarak kendine özgü eserler üretmektedir. Sanatçı, çini üzerine folyo uygulamasıyla derinlik ve doku kazandırarak, eserlerine farklı bir boyut katmaktadır. Eserlerinde genellikle geleneksel motifleri modern bir bakış açısıyla yorumlamakta ve bu sayede hem geleneksel hem de çağdaş sanatseverlere hitap etmektedir.


Doç. Dr. Birnaz ER CENGİZ

Doç. Dr. - Geleneksel el sanatları

01 Kasım 1981

Doç. Dr. Birnaz Er, sanat tarihi alanında uzmanlaşmış, disiplinlerarası çalışmalarıyla öne çıkan bir akademisyendir. Lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini sanat tarihi üzerine tamamlayan Er; özellikle [uzmanlık alanı] konularında çalışmalar yapmıştır. Ulusal ve uluslararası düzeyde birçok yayını bulunan Doç. Dr. Er, sanatın tarihsel gelişimini kültürel ve sosyal bağlamlarıyla birlikte ele alır. Hâlen [üniversite adı]’nde öğretim üyesi olarak görev yapmakta, çeşitli sanat projelerinde danışmanlık ve bilimsel kurul üyelikleri sürdürmektedir.


Serkan YILDIZ

Yazar

11 Mart 1980

Serkan Yıldız, istihbarat ve güvenlik alanlarında uzmanlaşmış bir yazar ve analisttir. Uluslararası ilişkiler ve güvenlik stratejileri üzerine derinlemesine bilgiye sahip olan Yıldız, özellikle Ortadoğu, siber güvenlik ve örtülü operasyonlar gibi konularda kapsamlı analizler sunmaktadır. Yazıları, güvenlik politikaları, istihbarat servisleri ve terörizm gibi temaları ele alarak, bu alanlardaki güncel gelişmeleri ve stratejik dinamikleri incelemektedir. Serkan Yıldız'ın eserleri, güvenlik ve istihbarat alanlarında derinlemesine bilgi arayan okuyucular için değerli bir kaynaktır.


Yener PEKTAŞ

Mimar

19 Ocak 2000

Yener Pektaş, mimarlık alanında faaliyet gösteren bir profesyoneldir. Eğitimini Düzce Üniversitesi'nde tamamlamış ve şu anda Doğanlar Mobilya Grubu'nda mimar olarak görev yapmaktadır. Kıbrıs'ın Lefkoşa şehrinde ikamet etmektedir


Yusuf ÖZDAMAR

Ressam

19 Ağustos 1990

Kütahya'da yaşayan genç bir ressam ve dövme sanatçısıdır. Geleneksel resim tekniklerini çağdaş anlatımla harmanlayan Özdamar, kübizm, ekspresyonizm ve sürrealizm gibi sanat akımlarından etkilenerek özgün eserler üretmektedir. Eserleri, uluslararası sanat platformu Saatchi Art’ta yer almakta ve dikkat çeken tablolarıyla sanatseverlerin ilgisini çekmektedir. Aynı zamanda dövme sanatçısı olan Özdamar, Kütahya’daki stüdyosunda sanatsal bakış açısını beden sanatıyla da buluşturmaktadır. Çok yönlü sanatıyla öne çıkan Özdamar, genç yaşına rağmen Kütahya sanat dünyasında kendine sağlam bir yer edinmiştir.


Zehra BOLAT EFE

Çini Sanatcısı

14 Eylül 1976

Türk sanat dünyasında özgün tasarımları ve sosyal sorumluluk projeleriyle tanınan bir sanatçıdır. Özellikle el yapımı ürün tasarımlarıyla dikkat çeken Efe, sanatıyla toplumsal farkındalık yaratmayı amaçlamaktadır. Ünlü model Demet Şener ile birlikte "Kızlarımız Okusun Diye" adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Home & Concept Fuarı'nda sergilenen tamamı el yapımı ürünlerin tasarımını gerçekleştirmiştir. Sanatını estetik ve toplumsal katkı sağlayan projelerle birleştirerek, toplumsal konulara dikkat çekmektedir.


Zeynep ÖDEN

Minyatür Sanatcısı

11 Ağustos 1971

Zeynep Öden, geleneksel Türk sanatlarının önemli dallarından olan tezhip ve minyatür sanatlarında uzmanlaşmış bir sanatçıdır. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Geleneksel El Sanatları Bölümü mezunu olan Öden, sanat kariyerinde tezhip ve minyatür sanatlarının inceliklerini öğrenmiş ve bu alanda eserler üretmiştir. Aynı zamanda Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan Öden, KÜSAD (Kütahya Kültür ve Sanat Derneği) çatısı altında öğretmenlik yaparak, geleneksel sanatları daha geniş kitlelere tanıtmaya çalışmıştır. Sanatında geleneksel Türk sanatlarını modern yorumlarla harmanlamakta ve bu birikimini eserlerine yansıtmaktadır. Öden'in eserleri, estetik ve tarihi zenginlikleriyle dikkat çekmektedir.


Hatice GÜDER

Ressam

30 Haziran 1964

Hatice Güder, 30 Haziran 1964’te Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde doğmuştur. İlkokul mezunu olan Hatice Güder, ev hanımıdır, evli ve üç erkek çocuk annesidir. 2012 yılında resim yapmaya başlayarak, rahmetli Ressam Suna Konuşlu’dan eğitim almıştır. 2020 yılında karakalem çalışmalarına da başlamış, sanat yolculuğunu bu alanda da geliştirmiştir.

Ayrıca Halk Eğitim Merkezi’nden kumaş boyama ve dikiş kursu sertifikaları almıştır. Gezmek, resim yapmak, bahçe işleri, doğa yürüyüşleri ve el sanatlarıyla uğraşmak en sevdiği uğraşlar arasındadır. Sabırlı, yardımsever ve üretken yapısıyla çevresine hem sevgi hem ilham vermektedir.


Bahri Bingöl

Naht Sanatçısı

20 Haziran 1970

1970 Bozüyük doğumlu naht sanatçısıdır. Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler ve İlahiyat bölümlerinden mezun olmuştur. Emniyet teşkilatından emekli olduktan sonra naht sanatına yönelmiş, 100’den fazla eser üretmiştir. Geleneksel tekniklerin yanı sıra özgün yorumlar geliştirmiştir. 2023’ten beri KÜSAD üyesidir.


Abdullah Doğan KARAAĞAOĞLU

Restaratör

01 Ocak 1946


Halil DOĞANER

Ebru Sanatcısı

07 Nisan 1978

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde resim öğretmeni olarak görev yapan, aynı zamanda ebru sanatına olan ilgisiyle tanınan bir sanatçıdır. Kütahya Sanatçılar Derneği (KÜSAD) üyesi olan Doğaner, geleneksel ebru tekniklerini modern yorumlarla harmanlayarak özgün eserler ortaya koymaktadır.

Sanatında geleneksel motifleri çağdaş estetikle birleştiren Halil Doğaner, ebru sanatının inceliklerini hem üretim hem de eğitim yoluyla aktarmakta; çeşitli sergilere, projelere ve sanat etkinliklerine katılarak bu kadim sanatın tanıtımına katkıda bulunmaktadır. Eserleri, hem görsel zenginlik hem de teknik ustalık açısından dikkat çekmektedir.


Hamdi DURGUT

Eğitimci, Bağlama sanatcısı

01 Ocak 1945

1945 yılında Kütahya’da doğan sanatçı, Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden mezun olduktan sonra çeşitli illerde öğretmenlik ve eğitim yöneticiliği yaptı. 32 yıllık meslek hayatını tamamladıktan sonra emekli oldu. Müziğe olan tutkusu, Türk Sanat Müziği korolarında aktif görev almasına ve bağlama ustalığına yönelmesini sağladı. Zengin pul ve para koleksiyonları bulunan sanatçı, KÜSAD ile tanıştıktan sonra sanat dünyasında daha aktif bir rol üstlendi. Müzik ve el sanatlarıyla iç içe bir yaşam sürmekten büyük mutluluk duymaktadır.


Rıdvan AŞAR

Çini, Seramik ve Resim Sanatcısı

15 Haziran 1978

Rıdvan Aşar, Kütahya'da yaşayan ve Kütahya Kültür ve Sanat Akademisi (KÜSAD) üyesi olan bir sanatçıdır. KÜSAD bünyesinde sanatsal faaliyetlerde bulunan Aşar, Kütahya'nın kültürel ve sanatsal gelişimine katkı sağlamaktadır. Sanat kariyerinde, çeşitli projelerde yer alarak ve etkinlikler düzenleyerek, sanatın yaygınlaştırılması amacıyla çalışmalar yürütmektedir.


Faik YAYLAK

Prof. Dr. - Cilt Sanatcısı

01 Ağustos 1974

974 doğumlu, genel cerrahi ve HPB cerrahi (karaciğer, pankreas, safra yolları) alanında uzmanlaşmış bir akademisyendir. Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmakta, aynı zamanda Kütahya Şehir Hastanesi'nde genel cerrahi uzmanı olarak hizmet vermektedir. Akademik kariyerine 2006 yılında başlamış, 2016 yılında doçent unvanı almıştır. Karaciğer nakli ve HPB cerrahisi üzerine uzmanlığıyla tanınır.


Raziye AYDIN

Seramik Sanatcısı

24 Temmuz 1977

Raziye Aydın, 1974 doğumlu bir çini ve seramik sanatçısıdır. 25 yıl önce sanat hayatına başlamış ve o günden bu yana yurt içi ve yurt dışında eserlerini sergileyip satışlar yapmaktadır. Kütahya Kültür ve Sanat Derneği (KÜSAD) üyesi olan Aydın, atölyesinde çini, seramik ve çömlek sanatlarını birleştirerek geleneksel motifleri modern bir bakış açısıyla harmanlamaktadır. Sanatçının eserleri, el yapımı ve 24 ayar altın yaldızlı detaylarla süslenmiş olup, estetik ve fonksiyonelliği bir arada sunmaktadır. Ayrıca, Instagram ve Pinterest gibi platformlarda eserlerini paylaşarak sanatseverlerle etkileşimde bulunmaktadır. Geleneksel Türk sanatlarını yaşatmaya ve gelecek nesillere aktarmaya devam etmektedir.


Selahaddin USLU

Çini Sanatcısı

10 Mayıs 1960

Selahattin Uslu, geleneksel Türk çini sanatının önemli temsilcilerinden biridir. Kütahya'da yetişen ve 1980'li yıllarda sanat hayatına başlayan Uslu, çini sanatına olan ilgisiyle tanınmaktadır. Sanat kariyerinde geleneksel motifleri modern bir bakış açısıyla harmanlayarak estetik ve kültürel açıdan değerli eserler üretmiştir. Çini sanatına yaptığı katkılar, akademik çalışmalara da ilham kaynağı olmuştur. Erdem Yanık'ın yazdığı "Kütahya Çini Sanatının Günümüzdeki Durumu ve Çini Ustası Selahattin Uslu" başlıklı yüksek lisans tezi, sanatçının hayatı ve eserlerine dair kapsamlı bilgiler sunmaktadır.


İbrahim ÖZÇELİK

Eğitimci, Yazar

05 Eylül 1949

İbrahim Özçelik, 5 Eylül 1949’da Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Postallı köyünde doğmuştur. Eğitim hayatına köy ilkokulunda başlayan Özçelik, sırasıyla Kemerhisar Ortaokulu ve Ankara Erkek İlköğretmen Okulu'ndan mezun olmuştur. 1967 yılında öğretmenliğe adım atan Özçelik, uzun yıllar sınıf öğretmenliği, yöneticilik ve müfettişlik görevlerinde bulunmuştur. 1978'de Gazi Eğitim Enstitüsü Sosyal Bilgiler Bölümü’nden mezun olmuş, 1983’te Siirt’te ilköğretim müfettişliğine atanmıştır. 1987 yılından itibaren görev yaptığı Kütahya’da, İl İlköğretim Müfettişleri Kurulu Başkanı ve İl Milli Eğitim Müdür Vekili olarak hizmet vermiştir. 2001 yılında Anadolu Üniversitesi Tarih Bölümü’nü tamamlayan Özçelik, 2004 yılında emekli olmuştur. Evli ve üç çocuk babası olan İbrahim Özçelik, emeklilik sonrası araştırma ve yazı çalışmalarını sürdürmektedir.


Serpil MEMİŞ

Çini Sanatcısı

01 Ocak 1981

Kütahya’da yaşayan Serpil Memiş, seramik sanatına gönül vermiş bir sanatçıdır. Ceramicsarts adlı atölyesinde geleneksel Türk seramik tekniklerini modern tasarımlarla harmanlayarak özgün eserler üretmektedir. Estetik ve işlevselliği bir araya getiren çalışmalarıyla dikkat çeken Memiş, sosyal medya platformlarında da aktif olarak sanatını tanıtmakta ve ilgi alanlarını paylaşmaktadır. Pinterest’te dekoratif boyama, hat sanatı ve geleneksel Türk süsleme sanatlarına dair içerikleriyle sanatseverlerle buluşmaktadır. Geleneksel sanatları modern bir yorumla geleceğe taşıma misyonunu sürdüren Memiş, Kütahya'nın köklü seramik kültürüne katkı sunan değerli sanatçılar arasında yer almaktadır.


Mehmet DAYI

Grafiker

20 Ocak 1994

Dumlupınar Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümünü bitirdi. Şu anda özel sektörde koordinatör olarak çalışmaktadır.


Şule ERMUMCU

Minyatür Sanatcısı

17 Temmuz 1970

1970 yılında Kütahya'da doğan Şule Ermumcu, ilk ve ortaöğretimini Kütahya'da tamamladıktan sonra Anadolu Üniversitesi MYO Seramik Bölümü'nden mezun olmuştur. 1992 yılında Ahmet Yakupoğlu'nun teşvikiyle minyatür sanatına yönelmiştir. 1995 yılında NG Kütahya Porselen Fabrikasında Grafik Tasarımcı olarak göreve başlamış ve burada pek çok eğitim alarak kendini geliştirmiştir. 2022 yılında emekli olduktan sonra, İstanbul Klasik Sanatlar Sanat Okulu'nda eğitimine devam etmektedir. Minyatür ve geleneksel sanatlardaki tutkusunu sürdürerek, üretmeye ve öğrenmeye devam etmektedir.


Vildan DİLAVER

Minyatür Sanatcısı

03 Ağustos 1962

1962 Kütahya doğumlu Vildan Günsoy, Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü mezunudur. Çocukluğundan bu yana resimle ilgilenen sanatçı, tezhip ve minyatür alanlarında uzmanlaşmış; Ahmet Yakupoğlu atölyesinde eğitim almıştır. Yurt içi ve yurt dışında birçok sergiye katılmış, ödüller kazanmış, halen çalışmalarını geleneksel sanatlara olan tutkusu ile sürdürmektedir.


Metin TÜRKTÜZÜN

Arkeolog

11 Mart 1956

Mezun Olduğu Okul: Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü.
Göreve Başlama Tarihi: Kültür ve Turizm Bakanlığı (1980)
1980-1981 yıllarında Isparta Müzesinde Arkeolog olarak göreve başlamıştır. 1982-1985 yılları arasında Samsun Müzesinde Arkeolog olarak çalışmıştır.
1986 yılında Kütahya Müzesinde göreve başlamıştır.1990 yılında Kütahya Müzesi Müdürlüğüne Müdür olarak atanmıştır. 1993-1996 yılları arasında
İl Kültür Müdürü olarak görev yapmıştır. Kültür ve Turizm Bakanlığının birleşmesi aşamasında 2003 yılında 1,5 yıl İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak görevlendirilmiştir.
1983 yılında Efes Müzesinde düzenlenen hizmet içi Eğitim kursuna katılmıştır.1983-1984 yıllarında Samsun-Bafra İkiztepe Höyük kazısında Bakanlık temsilcisi olarak, 1987 yılında Muğla Milas, Akbük Yüzey Araştırmasına Bakanlık temsilcisi,
1988 yılında Çorum Boğazköy Kazıları Bakanlık temsilcisi olarak görev yapmıştır. Kütahya’da görev yaptığı süre zarfında birçok kurtarma kazısı ve yayın çalışmaları yapmıştır.
Bu görevleri sırasında Kütahya’nın tarihi zenginliklerini koruma ve tanıtma amacıyla çeşitli projeler yürütmüştür. Kütahya’da bulunan 13 adet Müzenin yapımına, hazırlanmasına ve açılmasına katkıda bulunmuş, müzelere eser temininde bulunmuştur.
Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma Vakfı’nın (ÇEKÜL) Kütahya saha temsilcisidir. Kültür ve Sanat Derneği (KÜSAD) üyesidir.


Ümmühan ORUÇ

Takı Tasarım Sanatcısı

07 Mart 1974

1974 de kütahyada doğdu.ilk,orta ve lise öğrenimini kütahyada tamamladı takı tasarım sanatıyla meşgul olmaktadır.


Ayhan AYKAÇ

Naht Sanatcısı

01 Ocak 1974

1974 yılında Çorum’da doğdu.İlk,orta ve lise tahsilini Çorum’da
tamamlayan 1994/1995 senesinde Uzman Jandarma Okulunu başarıyla
tamamlayarak ilk görev yeri olan Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı
emrine atandı. Sırasıyla: Trabzon, Siirt, Aydın, Şırnak, Kütahya, İzmir,
Erzurum illerinde görev yaptıktan sonra son görev yeri olan Konya ilinde
görevini tamamlayarak 2022 yılında emekli olmuştur.
Ortaokul yıllarında tanıştığı (Naht)Sanatını 2015 yılında tekrar
NAHT sanatını Hat sanatıyla birleştirerek HATTINAHT olarak farklı bir
boyuta taşıdı.Günlük hayatında arta kalan vakitlerinde yeni eserler
üretmeye çalışmaktadır.
Bu güne kadar çeşitli karma sergilere katılmış .2015/2016 yılları
arasında 2.kişisel sergisini açmıştır. Evli ve 2 çocuk babasıdır. İzmir İlinde
ikamet etmektedir.


Gülnur EFENDİOĞLU

Ressam

01 Ocak 1960

Gülnur Efendioğlu, 1960 Balıkesir doğumludur. Sanat yaşamına 1997 yılında başlamış, eserlerinde tarihi ve doğal güzellikleri konu edinmiştir. KÜSAD üyesi olup birçok ulusal ve uluslararası etkinlikte yer almıştır.


Gülsüm İLBEYLİ

Geleneksel El Sanatları Sanatcısı

01 Ocak 1960

Gülsüm İlbeyli, 1960 yılında Kütahya’da doğdu. Kız Meslek Lisesi'nde eğitim aldıktan sonra Sim-Sarma alanında uzmanlaştı. Sevim Deniz'den aldığı eğitimle mesleki yolculuğuna başlayan İlbeyli, hem üretim yaptı hem de birçok öğrenciye ve kadına staj ve eğitim imkânı sundu. Usta Öğretici belgesi sahibidir. Yurt içindeki pek çok tanıtım ve sanat etkinliğinde eserlerini sergilemiş, defilelerde yer almıştır. Halen “Şeyma Sultan Çeyiz” adlı atölyesinde üretim ve eğitime devam etmektedir.


Hilal GÜRENSOY ŞENER

Akademisyen - Ressam

01 Ocak 1986

Hilal Gürensoy Şener, 1986 yılında Kütahya’da doğmuş bir ressam ve sanat eğitimcisidir. 2005 yılında Kütahya Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nden mezun olduktan sonra, 2010 yılında Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Resim Bölümü'nden lisans derecesi almıştır. Sanat eğitimine olan ilgisini 2016 yılında başladığı yüksek lisans programıyla sürdürmüş, aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Resim Anasanat Dalı’nda akademik çalışmalar yapmıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı çeşitli okullarda Görsel Sanatlar Öğretmeni olarak görev yapan Şener, halen Kütahya Özel Başaran Yıldız Koleji’nde öğretmenlik yapmaktadır. Akademik alanda ise Türk resim sanatının önemli isimleri üzerine yaptığı araştırmalarla dikkat çekmiş; Nedim Günsür ve Müfide Kadri üzerine yazdığı makaleler çeşitli dergilerde yayımlanmıştır.

Eserleriyle çeşitli karma sergilerde yer alan Şener, sanat üretimlerini ve ilham kaynaklarını Pinterest'te "hgpaintings" kullanıcı adıyla paylaşmaktadır. Halen Kütahya’da yaşamakta ve çalışmalarını burada sürdürmektedir.


Necdet GÜNAR

Ressam

29 Temmuz 1951

1951 yılında Eskişehir’de doğan sanatçı, resimle tanışmasını ortaokul yıllarında değerli öğretmenleri Nusret Ural ve Orhan Şide’ye borçludur. 1971 yılında Eskişehir Sanat Enstitüsü Makine Ressamlığı bölümünden mezun olduktan sonra iş hayatına atılmış; makine ressamlığının yanı sıra matbaa, ambalaj ve kutu tasarımı alanlarında da çalışmıştır. Emeklilik sonrası Eldem Sanat Galerisi’nde gönüllü yöneticilik yaparak sanat çevresiyle bağlarını daha da güçlendirmiştir. Son yıllarda yalnızca siyah yağlı boya kullanarak, "kuru fırça" tekniğiyle karakalem etkisi veren eserler üretmektedir. Eskişehir Kent Konseyi Kültür-Sanat Çalışma Grubu’nda aktif görev almış, 2024 yılında Eskişehir Sanat Derneği’nden ayrılmıştır. Halen KÜSAD (Kütahya Kültür ve Sanat Derneği) üyesidir.


Mehmet Sabri TEZCAN

Temel Sanat Eğitmeni ve Ressam

04 Ocak 1945

1943 yılında Balıkesir’de doğan M. Sabri Tezcan, Edirne Erkek Öğretmen Okulu’ndan sonra Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü’nde eğitim aldı. Refik Ekipman, Turan Erol, Adnan Turani gibi değerli hocalardan dersler gördü.
1971-1978 yılları arasında Kütahya Devlet Güzel Sanatlar Galerisi müdürlüğü yaptı. 1978’de Bursa Eğitim Enstitüsü’ne atandı, çeşitli okullarda resim ve sanat tarihi öğretmenliği yaptı. 1994 yılında Ankara Cebeci Ortaokulu’ndan emekli oldu.
Yurt içi birçok kişisel ve karma sergiye katıldı. Sanat ve kültür alanındaki katkılarıyla tanınan Tezcan, çalışmalarını halen sürdürmektedir.


Altan ÖZTÜRK

Ressam

01 Haziran 1956

Kütahya doğumlu sanatçı, 2006 yılında İş Bankası'ndan emekli olduktan sonra sanata yöneldi. Ahmet Yakupoğlu'nun eserlerinden esinlenen sanatçı, lise yıllarında değerli hocalardan eğitim aldı ve Kütahya Kültür ve Sanat Derneği'ne üye oldu. Emekliliği sonrası İzmir’e yerleşen sanatçı, burada oryantalist İstanbul resimleriyle dikkat çekmeye çalıştı. 2001 yılında ilk kişisel sergisini açtı ve hem KUSAD hem de İş Bankası'nın karma sergilerinde eserlerini sergiledi.


Prof Dr. Selda MANT MANEY

Prof. Dr. - Ressam

21 Temmuz 1972

1972 Eskişehir doğumludur. Resim-İş Eğitimi alanında yüksek lisans ve doktora yapmıştır. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Resim Bölüm Başkanı olarak görev yapmaktadır. Ulusal ve uluslararası birçok sergide yer almış, 8 kişisel sergi açmıştır.


Şerife ACAR

Proje Yazılımı

23 Mart 1991

29 Mart 1991 tarihinde dünyaya gelen Şerife Acar, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü'nden başarıyla mezun olmuştur.
Akademik donanımını sanat sevgisiyle harmanlayan Acar; üretken, sosyal ve çözüm odaklı yapısıyla hayatının her döneminde sanata gönül vermiş, sosyal yönü güçlü ve üretken bir kişilik olarak çevresinde fark yaratmıştır.

Kütahya Belediyesi'nde proje yazımı ve sosyal projelerin yürütülmesi alanında önemli deneyimler kazanan Acar, bugün Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde görev yapmaktadır. Edindiği proje deneyimi ve sanatsal vizyonuyla, sanat ve kültürün toplumun her kesimine ulaşmasına katkı sunmayı hedeflemekte; derneğimize de etkin organizasyon becerisi, iş birliği geliştirme yeteneği ve yaratıcı çözümleriyle destek sağlamaktadır.

Kütahya Kültür ve Sanat Derneği çatısı altında Proje Koordinatörü olarak aktif bir rol üstlenen Acar, sanatı ve sanatçıyı desteklemeyi bir sorumluluktan öte, bir gönül meselesi olarak görmektedir.
Sanat fuarlarını ve kültürel etkinlikleri yakından takip ederek şehrin kültürel zenginliğine katkı sunmakta; yeni projeler ve iş birlikleriyle derneğin etki alanının her geçen gün genişlemesi için
Kütahya Kültür ve Sanat Derneği’nin bir üyesi olarak katkı sunmaktadır.

İnandığı bir ilke vardır: "Sanat, insanı insan yapan en derin yolculuktur."
Bu inançla, kültürün ve sanatın ışığını daha geniş kitlelere taşımayı amaçlamakta; emeği, bilgisi ve yüreğiyle Kütahya'nın sanat hayatına kalıcı izler bırakmayı hedeflemektedir.
Şerife Acar, bilgi birikimini ve enerjisini gönüllü olarak dernek çalışmalarına ve sanatın Kütahya’da daha da güçlenmesine adamakta; yeni projeler, organizasyonlar ve iş birlikleriyle sanatı hayatın merkezine taşımayı amaçlamaktadır.

Sanat ışığında aydınlanan günlerde buluşmak dileğiyle...